Töltse le Ön is a Segítségkártyát!

2022.10.06.

Az a célunk, hogy minden bajba jutott ember megkaphassa a megfelelő segítséget. Segítsen Ön is ebben a küldetésben: ha a környezetében valaki bűncselekmény áldozatává vált és segítségre van szüksége, töltse le a Segítségkártyát, és küldje át a bajbajutottnak!

Mindegy, hogy valaki rablók, csalók, esetleg kapcsolati erőszak vagy más bűncselekmény áldozatává vált, a célunk ugyanaz. Mindenki, aki bajba jut, minél előbb megkapja a helyzetéhez leginkább illő segítséget – legyen szó anyagi támogatásról, pszichológiai segítségnyújtásról, vagy éppen a jogszabályok közötti eligazodásról. Éppen ezért fejlesztjük folyamatosan az áldozatsegítő központok országos hálózatát, amelyben nem csak a kormánytisztviselők, hanem a civil szervezetek munkatársai is teljes erőbedobással dolgoznak a bűncselekmények áldozataiért!

Annak érdekében, hogy minél több ember tudomást szerezzen erről a lehetőségről, és szükség esetén élni is tudjon vele, több szervezettel és nagyvállalattal is együttműködünk – többek között a Szerencsejáték Zrt.-vel. A nemzeti lottótársaság által szervezett idei Szuperkoncerten is jelen voltunk, és több ezer Segítségkártyát osztottunk ki a résztvevőknek.

Persze mind azt reméljük, hogy a lehető legkevesebb ember válik bűncselekmény áldozatává, de ha valaki mégis bajba kerül, emlékeztessük arra, hogy van segítség, és hívjuk fel a figyelmét az éjjel-nappal hívható Áldozatsegítő Vonalra, amely a 06 80 225 225 számon érhető el, illetve javasoljuk neki, hogy keresse fel a legközelebbi áldozatsegítő központot, vagy küldjük át neki a Segítségkártyát.

A Segítségkártya letölthető a Letöltés gombra kattintva.

A nyomtatható változat pedig letölthető innen:


szerző: ÁSK