Hétköznapi történetek – podcast sorozat indul

2020.12.30.

Az erőszakra, a bántalmazásra, az áldozattá válásra hajlamosak vagyunk távoli, elvont fogalomként gondolni. Sajnos azonban az áldozatok ott lehetnek a közelünkben, esetleg segítségre van szükségük. Az Áldozatsegítő Központ egy videó-podcast sorozat segítségével mutat be tíz jellegzetes esetet, mely segíti a felismerést, a megelőzést.

Velem ez nem történhet meg. Nálunk ilyen nincs. Gyakran erre gondolunk, amikor a hírekben, az interneten az áldozattá válásról hallunk, olvasunk. Noha sajnos az áldozatok ott lehetnek a közvetlen közelünkben, családunkban, ismerősi körünkben, vagy akár mi magunk is válhatunk áldozattá. 

Éppen ezért az Áldozatsegítő Központ – a valóságban is megtörtént esetek alapján – egy olyan videó-podcast sorozatot indít, amely segít felismerni azokat a helyzeteket, amelyekbe mi vagy szeretteink és ismerőseink is bármikor kerülhetnek. Sorozatunkkal szeretnénk abban is segíteni, hogy mindenki tudja, milyen problémával hová érdemes fordulni. 

Minden alkalommal láthatnak egy-egy érdekes, hétköznapi történetet, ami sajnos bárkivel előfordulhat. Ezt követően láthatják szakértőink beszélgetését is, amelyből kiderül, hogy a történetek szereplői közül kinek, miben és hogyan lehetne segítséget nyújtani.  A videósorozat összesen tíz részből áll, és olyan témákat dolgoz fel, mint a kapcsolati erőszak, az iskolai bántalmazás vagy éppen az unokázós csalás. 

Ha úgy érzi, ilyen eset érintettje, kérjen bizalommal segítséget az Áldozatsegítő Központokban vagy az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalon a 06 80 225 225-ös telefonszámon!

Kérjük, ha tehetik, kövessék figyelemmel a Hétköznapi történetek videósorozatot, iratkozzanak fel csatornánkra, mondják el véleményüket, és mondják el másoknak is, hogy: van segítség!


szerző: ÁSK