A bajbajutott turistákon is segít az Áldozatsegítő Központ

2021.07.06.

Kiemelt idegenforgalmi szerepet tölt be mind a dél-dunántúli régió, mind a hazai kulturális turizmus területén Pécs városa. A nyári turisztikai szezonban a városba látogató vendégek biztonságát is szem előtt tartva a Pécsi Rendőrkapitányság ismételten elindította a város főterén – közvetlen a Pécsi Áldozatsegítő Központ mellett felállított pavilonban – Tourist Police szolgáltatását,  ahol 2021. július 2-a és augusztus 28-a között közösségi szolgálatot teljesítő diákok, valamint a Rendőrség munkatársai várják a látogatókat.

A Tourist Police közbiztonsági és bűnmegelőzési szolgáltatásai mellett, a bűncselekmény áldozatává vált turisták számára azonnali, effektív segítségnyújtás válik lehetővé a Pécsi Áldozatsegítő Központban is. A központ munkatársai német és angol nyelven is tudnak segítséget nyújtani a bajbajutott turistáknak.  Az idegenforgalmi szezonban jellemző, vagyon elleni bűncselekmény következtében kialakuló ideiglenes krízishelyzet kezelése elsősorban az eltulajdonított okiratok azonnali pótlását, valamint az utazáshoz és élelmezéshez kapcsolódó kiadások mihamarabbi fedezését teszi szükségessé.

Az Áldozatsegítő Központ munkatársai haladéktalan hozzásegítik a fenti szolgáltatásokhoz a bűncselekmény következtében bajba került turistákat, mindemellett lehetőséget biztosítanak a Tourist Police szolgáltatások iránt érdeklődő látogatóknak a hazai áldozatsegítő szervezetrendszer bemutatására, az áldozatsegítő központokban elérhető szolgáltatások megismerésére.


szerző: ÁSK