Vármegyei polgárőrnapon vettünk részt

2023.06.12.

A megyei főkapitányság munkatársai elismeréseket vehettek át Dunapatajon. A rendezvényen felállított bűnmegelőzési sátor sok érdeklődött vonzott – olvasható a police.hu oldalon.

Múlt szombaton a Szelidi-tó partján ünnepelhettek a vármegyei polgárőrök. A nagyszabású rendezvényen mintegy 70 egyesület ezernél is több tagja vett részt.

A találkozón a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok méltatta az önkénteseket, akik szabadidejüket áldozzák fel a falvak, városok közbiztonságának javításáért, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének növeléséért.

Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke öt rendőrnek elismeréseket adott át. Bóbis Attila r. alezredest – a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetőjét – a polgárőr érdemkereszt arany fokozatával, Babák Péter r. alezredest és Váróczi Bakos Rita r. őrnagyot az érdemkereszt ezüst fokozatával, Farkas Attila r. főtörzszászlóst és Nyul Krisztián r. főtörzszászlóst pedig az érdemkereszt bronz fokozatával tüntették ki.

Az elismerések ünnepélyes átadása után főzőverseny, néptánc, kutyás és lovasbemutató következett. A kicsik és nagyobbak a vármegyei főkapitányság bűnmegelőzési sátránál ügyességi és logikai feladatokat oldhattak meg, a felnőttek pedig ugyanitt az áldozatsegítő szolgálattól kaptak prevenciós témakörben tanácsokat. 


szerző: ÁSK