Tizennégy családot tud megajándékozni a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ

2023.12.19.

Decemberben sok szervezet kezdeményezett karácsonyi gyűjtést, többek között a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ is – írja a baon.hu.

Kevesebb, mint egy héttel karácsony előtt a Kecskeméti Áldozatsegítő Központban tornyosultak a rászoruló családok számára összegyűjtött ajándékdobozok. Az átadón Szamler László képviselő elárulta, hogy összesen 14 családnak tudják majd szebbé varázsolni az ünnepeket, ezen belül is 25 gyermek kap ajándékot. A kezdeményezés célja, hogy a hátrányos helyzetű, gyakran rossz körülmények között élő gyerekek számára is örömteli legyen a szeretet ünnepe. 

Fontos, hogy tudják, hogy nem a világ rossz. Az a helyzet volt kegyetlen, de vannak jó emberek, és vannak, akikre számíthatnak

– mondta Szamler László.  

Fotó: baon.hu

Elsőként Garaczi Margit csatlakozott a gyűjtéshez, aki a Kecskeméti Piacot képviseli. A jótékonyság mögé szívesen állt be dr. Varga Tibor is, ugyanis az IUSTITIA Egyesület által szervezett decemberi futás hagyományosan az advent, a jótékonyság jegyében zajlik. Továbbá a Kecskeméti Vadaskert is felajánlott 14 darab családi belépőjegyet, melyek féléven belül felhasználhatók. Az adománygyűjtés különlegessége, hogy az áldozatsegítő központ által felkarolt családok gyermekei leírhatták kívánságaikat, a segítők pedig valamennyit teljesíteni is tudtak. Volt, aki játékbabára vágyott, de akadt olyan is, aki fából készült konyháról álmodozott.  

Dr. Barta Gábor, a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ koordinátora meghatódva mondott köszönetet a rengeteg segítségért, a város részéről pedig Engert Jakabné alpolgármester vett részt az átadón, aki szerint sokkal szívhez szólóbb, hogy a családok kézzelfogható ajándékokat kapnak, amiket kibonthatnak, izgulhatnak és örülhetnek. Azt gondolom, hogy ebben az a nagyszerű, hogy egy olyan kívánság teljesül, ami egyébként nem teljesülhetne – tette hozzá Engert Jakabné.


szerző: ÁSK