Szakmai napot rendeztek a bűncselekmények áldozatainak napján Kecskeméten

2023.02.23.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök az áldozatsegítő központ bevonásával tartottak szakmai napot a bűncselekmények áldozatainak napján.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ezt a napot Európa több országa, így 1993-ban Magyarország is a bűncselekmények áldozatainak napjává nyilvánította. A vármegyei főkapitányság kiemelten kezeli a bűncselekmény áldozatainak hatékony segítését, széleskörű tájékoztatását.

A világnap alkalmából kedden a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya áldozatvédelmi szakmai napot tartott, amelyen részt vettek a rendőrkapitányságok bűnügyi és megelőzési munkatársai is. Az eseményre meghívták a Kecskeméten működő Áldozatsegítő Központ irodavezetőjét, dr. Barta Gábort, aki előadásában hangsúlyozta az együttérzés és egymás iránti tisztelet, valamint az áldozatok iránti kellő empátia fontosságát.

Az új ismereteket a képzésen résztvevők továbbadják a kollégáiknak, és ezzel felkészítik őket az áldozatvédelem hatékonyabbá tételére, egy emberközelibb segítségnyújtás lehetőségére – írja a baon.hu a rendőrség honlapjára hivatkozva.


szerző: ÁSK