Segítő partnerség az áldozattá vált kismamákért

2020.12.16.

A Miskolci Áldozatsegítő Központ és a Várva Várt Alapítvány miskolci irodája 2020 nyarától közös krízismenedzselés keretében segít a bűncselekmények áldozatává vált kismamáknak, újszülött gyermeküket gondozó nőknek. Az együttműködés során már hatékony segítséget tudtak nyújtani súlyos helyzetben lévő kisbabás anyukának, illetve bántalmazó kapcsolatból menekülő várandós nőnek.

Doszpoly Orsolya, koordinátor, Miskolci Áldozatsegítő Központ és Polonkainé Valcsev Ivanov Éva, koordinátor, Várva Várt Alapítvány, miskolci iroda

A szakmai együttműködésen túl a Miskolci Áldozatsegítő Központ munkatársai az idei adventi időszakban az Alapítvány támogatására szervezték meg több éves múltra visszatekintő, hagyományos adománygyűjtésüket, amelynek keretében női ruhaneműket, tisztálkodási szereket, babatisztálkodási és ápolási termékeket, pelenkákat, cumisüvegeket, takarókat gyűjtöttek és vásároltak, ezzel nyújtva további segítséget a krízishelyzetbe került kismamáknak. Az adományok átadására 2020. december 10-én került sor a Miskolci Áldozatsegítő Központban.


„Minden várakozásunkat felülmúlja ez a sok-sok minden, amit a Központ munkatársai vásároltak, gyűjtöttek össze a hozzánk forduló, segítséget kérő nők számára. Köszönjük szépen az adományt Doszpoly Orsolyának és csapatának, nagyon-nagyon hálásak vagyunk érte!” – köszönte meg a felajánlást Polonkainé Valcsev Ivanov Éva, a Várva Várt Alapítvány miskolci irodájának önkéntes koordinátora.


szerző: ÁSK