Példaértékű a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pécsi Áldozatsegítő Központ együttműködése

2022.03.10.

Munkaértekezlet keretében értékelte a „Fókuszban az áldozat” elnevezésű programmal kapcsolatban kitűzött célok megvalósulását a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és az Igazságügyi Minisztérium.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Szeiler Orsolya, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára, Diamantopoulosné dr. Kenyeres Gabriella, az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szakmai Irányítási Főosztályának vezetője és Patai Péter, a Pécsi Áldozatsegítő Központ koordinátora március 9-én közösen értékelték a főkapitányságon 2021. szeptember 1-jétől bevezetett ,,Fókuszban az áldozat”elnevezésű áldozatsegítői modell hatékonyságát és eredményességét.

A Varga Judit miniszter asszony vezette igazságügyi tárca küldetése az áldozatsegítés, ezért az elmúlt évek során megteremtettük a lehetőségét annak, hogy a krízishelyzetbe került emberek minél könnyebben, gyorsabban, és a legközvetlenebb módon vehessék igénybe az áldozatsegítő szolgálatok nyújtotta, személyre szabott segítséget az Áldozatsegítő Központban. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Pécsi Áldozatsegítő Központ együttműködése országos szinten is kiemelkedő áldozatelérési arányt tudhat magáénak hazánk áldozatsegítő szervezetrendszerében – emelte ki az értékelés során a helyettes államtitkár.

A fenti program keretében a vizsgált időszakban több mint 1100 személlyel történt meg a kapcsolatfelvétel, amelyből csaknem a fele igénybe is vett valamilyen segítséget. A szakemberek hosszútávú együttműködést, a hatékonyság növelése érdekében pedig minél több áldozat elérését, és részükre a széleskörű támogatások biztosítását tűzték ki célul – olvasható a bama.hu oldalán.


szerző: ÁSK