Patai Péter: ,,Kiváló együttműködés alakult ki a szervezetek között”

2023.09.19.

A Baranya Vármegyei Hírportál vendége volt Patai Péter, a Pécsi Áldozatsegítő Központ koordinátora. Kollégánk szakmai múltja mellett beszélt többek között az áldozatok közvetlen elérésének fontosságáról, a rendőrségi áldozatvédelmi referensekkel való kiváló kapcsolatról, és természetesen az elérhető áldozatsegítő támogatásokról.

Patai Péter

Patai Péter, az Igazságügyi Minisztérium Pécsi Áldozatsegítő Központ szakmai vezetője volt a bama.hu vendége. A szervezet az áldozatok rehabilitációjára helyezi a legnagyobb hangsúlyt, segítik őket feldolgozni a sérelmekben, amelyek érték őket, legfontosabb énerejüket visszakapva. Patai Péter véleménye szerint nagy előrelépés volt a szakmában, hogy Magyarországon bevezetésre került az áldozatok közvetlen elérésének jogintézménye. Fő céljuk, hogy az áldozat aktivitását segítsék, támogassák abban, hogy a saját élethelyzetének az ura legyen, ebben elengedhetetlen szerepet játszik a pszichológiai segítségnyújtás.

Kiknek és, hogyan tud segíteni az Áldozatsegítő Központ? Sokan nem tudják, de akár büntetőfeljelentés nélkül is igénybe vehetőek a szolgáltatások. Számos szervezetnek, egyesületnek is segítenek, akik között már- már szoros kapcsolat alakult ki. Melyek ezek? A beszélgetésből kiderül.

Forrás: bama.hu


szerző: ÁSK