Megrendezésre került a Szolnoki Rendőrkapitányság által szervezett „ Nyújts kezet az áldozatnak!” c. előadás és a “Halkan” c. kiállítás

2021.10.21.

2020 az áldozatsegítés éve volt. Aki áldozattá válik, annak gyakran nehéz segítséget kérnie, és kilépni az áldozat szerepéből, de megfelelő jogi, érzelmi, pszichológiai segítséggel lehetséges!

Fontos, hogy felismerjük, az ilyen esetekben az együttérzés kevés, cselekedni kell, és a legrövidebb időn belül. Az Igazságügyi Minisztérium fenntartásában éjjel-nappal hívható, ingyenes áldozatsegítő vonal működik, Szolnokon pedig a nemrég átadott Áldozatsegítő Központban (Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4.) lehet segítséget kérni a kapcsolaton belüli erőszak áldozatainak, a bántalmazott gyermekeknek, szülőknek, egyéb családtagoknak, de még a bűncselekménnyel közvetett módon kapcsolatba kerülő személyeknek is.

Az áldozatvédelem, a hatékony segítségnyújtás érdekében fontos az információáramlás és a közösségi szerepvállalás.A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztály munkatársai az áldozatsegítés jegyében „Nyújts kezet az áldozatnak!” címmel tartottak előadást a Kaméleon Társulat közreműködésével. Az előadással egyidőben nyílt meg a Halkan című fotókiállítás, mely az erőszak különböző formáit jeleníti meg.


szerző: ÁSK