Közösen hívták fel a figyelmet az áldozatok megsegítésére a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalban

2023.02.23.

Összefogott a Szegedi Áldozatsegítő Központ a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatallal, és közösen hívták fel a figyelmet az Áldozatok napjára. A kormányhivatal aulájában az áldozatsegítők munkáját is bemutatták.

A rendezvénnyel arra akarták felhívni a figyelmet az áldozatsegítő szakemberek, hogy baj esetén mindig van kihez fordulni. Az Áldozatsegítő Szolgálat ugyanis olyan emberek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Az Áldozatsegítő Szolgálat célja, hogy az elszenvedett bűncselekménnyel kapcsolatban felmerült érzelmi, lelki, anyagi és más problémák megoldásához segítséget nyújtson.

A szegedi Áldozatsegítő Központ személyre szabott támogatást nyújt a bajba jutottaknak, így többek között pszichológiai segítségnyújtásban, jogi segítségnyújtásban részesülhetnek az áldozatok, valamint a bűncselekmény következtében kialakult krízishelyzet enyhítésére akár azonnali pénzügyi segítségben is részesülhetnek a rászorulók. A szegedi ÁSK ebben a munkában szorosan együttműködik a kormányhivatallal, a rendőrséggel, a polgárőrséggel, az egyetemmel és más szervezetekkel, intézményekkel.

A szegedi Áldozatsegítő Központ 2020-ban nyílt meg, és azóta is nyugodt környezetben segítenek a bajba jutottaknak – olvasható a delmagyar.hu oldalán.

Fotó: Karnok Csaba


szerző: ÁSK