Közösen az áldozatok segítéséért

2023.07.03.

Aláírták a Nemzeti Áldozatsegítési Koordináló Mechanizmus létrehozásáról szóló megállapodást. A dokumentumot dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány is ellátta kézjegyével – írja a police.hu.

Az áldozatsegítés a kormány, illetve az Igazságügyi Minisztérium számára nemcsak törvény által előírt feladat, hanem erkölcsi kötelesség is – mondta a tárca parlamenti államtitkára a Nemzeti Áldozatsegítési Koordináló Mechanizmus létrehozásáról szóló megállapodás aláírása alkalmából.

Répássy Róbert kiemelte, négy minisztérium és három állami szerv e területen felismerte az együttműködés fontosságát; a cél az áldozatok jogainak maradéktalan érvényre juttatása és az áldozattá válás megelőzése. Répássy Róbert: A kormány célja, hogy a bűncselekmények áldozatai közül minél többen kapjanak segítséget.

Az államtitkár kitért arra: előfordulnak olyan esetek is, hogy az áldozatsegítővel előbb találkozik a sértett, mint a rendőrrel.

dr. Balogh János

A megállapodást Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és Répássy Róbert mellett a Miniszterelnökség képviseletében György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, a Belügyminisztériumtól Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, valamint Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató és Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány látta el kézjegyével.


szerző: ÁSK