Júniusban kampány indult a gyermekek online bántalmazása ellen

2020.09.03.

A koronavírus-járvány nem volt jó hatással a helyzetre, megnőtt a segélykérések száma is.

Júniusban tartják világszerte az online bántalmazás elleni napot, Magyarországon pedig egy kampány kapcsán az egész hónap a cyberbullyinggal szembeni fellépésről szól, olvasható a Kék Vonal Alapítvány honlapján. 

Magyarországon a 10-18 éves gyerekek 88 százaléka rendelkezik profillal valamelyik közösségimédia-felületen, 20%-uk volt már elektronikus bántalmazás áldozata. A karanténhelyzet és az iskolabezárások miatt a fiatalok jóval több időt töltöttek az online térben, ami tovább fokozta a veszélyt. A korlátozások feloldása ellenére nyáron is megmarad a fiatalok fokozottabb online jelenléte és így a bántalmazás lehetősége is. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az UNICEF Magyarország közös kampányt indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a problémára és rámutasson, hogy a szakértő segítség könnyen elérhető. 

A kampány további részleteiről itt olvashatnak: https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/sajto/sajtokozlemenyek/546-kampany-indul-a-cyberbullyingban-erintett-gyerekek-tamogatasara


szerző: ÁSK