Hatodik alkalommal került megrendezésre Tiszafüreden, a Tisza tó „fővárosában” a Belvárosi Ősz elnevezésű családi rendezvény

2021.10.11.

2021. október 9-én hatodik alkalommal került megrendezésre Tiszafüreden, a Tisza tó „fővárosában” a Belvárosi Ősz elnevezésű családi rendezvény, melynek fővédnöke dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony volt. 

A nagysikerű programnak a város Fő tere volt a helyszíne, ahová hagyományos kirakodó vásár, népi gyermekjátékok, színpadi műsorok vonzották a látogatókat. 

A rendezvényen az Áldozatsegítő Központok is lehetőséget kaptak arra, hogy az érdeklődők számára bemutassák tevékenységüket. Ezáltal a Miskolci és Szolnoki Áldozatsegítő Központ munkatársai ismertették az áldozatok számára nyújtható támogatási és szolgáltatási formákat minden korosztály számára, az életkori sajátosságaiknak megfelelően. Ehhez kiváló hátteret szolgáltatott a központi helyen felállított áldozatsegítő központok sátra, ahol a kisgyermekkel érkező családok közösen oldottak meg játékos feladatokat, miközben a szülők tájékoztatást kaptak az áldozatsegítésről. A sikeres feladatmegoldásokat apró ajándékokkal jutalmazták a központok munkatársai.

Az idősebb korosztály képviselői is kíváncsiak voltak az információkra, hiszen nagyon sokan nem tudtak azokról a támogatási, segítségnyújtási formákról, amelyek az esetleges áldozattá válás során igénybe vehetőek. 

A rendezvényre mintegy 1000 fő látogatott el s közülük több százan ismerkedhettek meg a magyarországi állami áldozatsegítésben elérhető lehetőségekről.


szerző: ÁSK