Harmadik alkalommal díjazták az áldozatvédőket

2024.02.27.

Immáron harmadik alkalommal vehette át az Áldozatok napja alkalmából a Victima Protector díjat az arra érdemesnek tartott tíz rendőr.

A múlt pénteki rendezvény a Kaposvári Áldozatsegítő Központ megnyitásával kezdődött, majd a Somogy Vármegyei Kormányhivatal épületében folytatódott. Az ünnepségen Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Király Nóra miniszteri megbízott is a díjazottak  elhivatottságát emelte ki, további eredményes munkát kívánva az elismerést átvevő rendőröknek. Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes beszédében kiemelte, hogy ahogy csökkennek a bűnügyi számok, úgy jut egyre több idő az áldozatokra.

dr. Töreki Sándor

A vezérőrnagy örömét fejezte azt illetően, hogy a Victima Protector díjazottak között a végrehajtásban dolgozók mellett, vezető kollégák is vannak.  Somogy vármegyének külön köszönetet mondott az aktív munkáért, jelezve, hogy a műhely, ahonnan az áldozatok közvetlen elérési modellje kialakult, Somogy vármegye volt. Töreki Sándor reményét fejezte ki, hogy ez a példás együttműködés országosan is elterjed, így „vigyék tovább az itt tapasztaltakat, és építsék be a mindennapi munkájukba” – biztatott a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Az áldozatsegítő központok koordinátorainak nevében Patai Péter, a Pécsi Áldozatsegítő Központ koordinátora mondott beszédet, kiemelve, hogy a demokratikus társadalom működésének alaptétele, hogy a büntetőhatalom az igazságszolgáltatás szervei útján az állampolgárok védelmét szolgálja. A koordinátor hangsúlyozta, hogy évről évre egyre magasabb áldozateléréssel működik együtt a rendőrség és az áldozatsegítő központok hálózata.

dr. Töreki Sándor és Tuzson Bence között Székelyné László Anett Victima Protector díjazott, aki sérüléstől hátráltatva is vállalta a rendezvényen való részvételt

Patai Péter a díjazottakat méltatva elmondta, hogy „az anyagi elismerés, az oklevél és az üveg plakett mellett hálával telt szívvel köszönjük meg ezt a munkát a rendőrségnek és különösen a tíz díjazottnak most, a Bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából. És kívánjuk, hogy elhivatottsággal, segítő szándékkal, és megingathatatlan hittel járják továbbra is az is áldozatsegítés útját.”


szerző: ÁSK