Folytatódik az áldozatsegítő hálózat kiépítése

2022.02.24.

Dr. Szeiler Orsolya Igazságügyi Közszolgáltatásokért Felelős Helyettes Államtitkárt, az áldozatsegítés szakmai felelősét, valamint két áldozatsegítő szakembert szólaltatott meg a Karc FM 2022. február 22-én, az Áldozatok napján.

Dr. Szeiler Orsolya beszélt az áldozatsegítő intézményrendszerről, az Áldozatsegítő Központok profiljáról, a hálózat fejlődéséről és jellegéről. Elmondta, hogy kiknek tud az áldozatsegítő szolgálat segítséget nyújtani, megemlítve a 06 80 225 225-ös telefonszámon éjjel nappal hívható Áldozatsegítő Vonalat, és kiemelte a rendőrséggel való együttműködés fontosságát is.

dr. Szeiler Orsolya

Doszpoly Orsolya, a Miskolci Áldozatsegítő Központ koordinátora és Medve Judit, a Salgótarjáni Áldozatsegítő Pont vezetője pedig az áldozatsegítés gyakorlati oldalát mutatta be, valamint beszéltek az áldozattá válás megelőzési lehetőségeiről és a bűnmegelőzéssel kapcsolatos információk ismétlésének fontosságáról. Doszpoly Orsolya kiemelte, hogy elsődleges céljuk az áldozatok hitének visszaadása és személyiségük visszaépítése. A koordinátor kitért a szülői felelősség jelentőségére is a gyerekekkel kapcsolatos veszélyekkel kapcsolatban.

A teljes beszélgetést az alábbi linkre kattintva hallgathatják meg:

https://www.youtube.com/watch?v=uHY4ulgxr7A


szerző: ÁSK