EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT

2021.05.13.

Az Igazságügyi Minisztérium és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság között született együttműködési megállapodás az áldozatsegítés hatékonyságának növelése érdekében.

 dr. Szeiler Orsolya az Igazságügyi Minisztérium közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára és dr. Nagy László r. dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya

Dr. Szeiler Orsolya, az Igazságügyi Minisztérium közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. Nagy László r. dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya látta el kézjegyével az áldozatvédelemmel összefüggő feladatok közös végrehajtásáról szóló együttműködési megállapodást. A két szervezet az áldozati jogok szélesebb körű érvényesülése, az áldozatsegítés, az áldozatvédelem hatékonyabb megvalósulása érdekében közösen gondolkodik és tesz a jövőben. A cél a bűncselekmények, illetve a tulajdon elleni szabálysértések áldozatai által elszenvedett társadalmi, erkölcsi, anyagi és érzelmi sérelmek enyhítése.

Ennek megvalósításáért a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 13 rendőrkapitányságán biztosít ügyfélfogadási helyet és lehetőséget az Áldozatsegítő Központok munkatársai számára, e mellett a Pest megyei rendőrségi objektumokban a rendelkezésre álló audiovizuális és infokommunikációs eszközökön keresztül népszerűsíti az áldozatsegítéssel összefüggő információs anyagok közzétételét. Az Igazságügyi Minisztérium vállalja áldozatsegítő munkatársaik ügyfélfogadási rendelkezésre bocsátását, a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal való folyamatos szakmai kapcsolattartást, illetve a Pest megyei rendőrök részére áldozatvédelmi képzések biztosítását.

A két szervezet elkötelezett az áldozatsegítéssel kapcsolatos kölcsönös együttműködésben, a folyamatos kapcsolattartásban, az együtt gondolkodásban és a közös munkában. A cél mindkét fél számára: minél szélesebb körben ismertté tenni az áldozatsegítő tevékenységet, hogy a bajba jutottak, a szerencsétlenül járt emberek érezzék és tudják, gondjuk, problémájuk, sérelmeik megoldásában, feldolgozásában nincsenek egyedül. Merjenek segítséget kérni és tudják, van kihez fordulni (https://vansegitseg.hu)!

Az eredeti cikk megtekinthető a police.hu oldalán, a következő linken: https://bit.ly/3tJFchW


szerző: ÁSK