Egyre jobban működik az áldozatok közvetlen elérésének intézménye

2023.01.12.

A Szegedi Áldozatsegítő Központ (ÁSK) tavaly decemberben lett két éves. Az intézmény koordinátora, dr. Kereszty Ágnes a helyi Rádió 88-nak adott interjút. A beszélgetés során a szerkesztő kérdéseire válaszolva áldozatsegítő szakemberünk részletesen kifejtette, hogy milyen szolgáltatásokkal és támogatásokkal várják, illetve keresik fel az áldozatokat. Kereszty Ágnes elmondta, hogy egyre többen keresik fel úgy az ÁSK-t, hogy már hallottak róla ismerőstől, más áldozattól, hasonló bűncselekmények áldozataitól.

A beszélgetés során szóba került az áldozatok közvetlen elérésének intézménye, mely a szakember szerint hónapról hónapra egyre jobban működik, és az áldozatok részéről is pozitív visszajelzésekkel találkoznak. Ebben a munkában rendkívül fontos partner a rendőrség.

dr. Kereszty Ágnes

A többi ÁSK-hoz hasonlóan a szegedi központunk is nyitva volt az igazgatási szünet alatt, melyre szükség is volt, hiszen a két ünnep között is többen keresték fel a központot (a rendőrség épületében) segítség igénybevétele céljából. Kereszty Ágnes az interjú során a civil partnerek együttműködésének fontosságáról is beszélt, hiszen velük együtt lehet a leginkább biztosítani a minél szélesebb körű személyre szabottságot.

A teljes beszélgetést az alábbiakra kattintva hallgathatják meg:


szerző: ÁSK