Egykori rendőr az áldozatsegítés szolgálatában

2023.02.27.

Medve Judit nyugalmazott rendőr alezredessel, a Salgótarjáni Áldozatsegítő Pont vezetőjével készült interjút közölt a 3100.hu salgótarjáni hírportál. Áldozatsegítő kollégánkat az áldozatok napja alkalmából szólaltatták meg, aki részletesen beszélt munkájáról.

Az áldozatokat természetesen a rendőrök is segítik, hiszen velük kerülnek először kapcsolatba – magyarázta Medve Judit. Mint mondta, a rendőrök feladata elsősorban az, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban minden információt beszerezzenek és elfogják az elkövetőt, ugyanakkor emellett figyelmet fordítanak a sértettekre is. Az Áldozatsegítő Központokat azért hozták létre, hogy ez a segítség teljes körű legyen – fejtette ki. A Salgótarjáni Áldozatsegítő Pont vezetője ugyanakkor hozzátette: olyanok is bátran hozzá fordulhatnak, akik úgy érzik, bűncselekmény áldozatává váltak, azonban még nem tettek feljelentést.

Medve Judit (fotó: 3100.hu)

Medve Judit szerint fontos, hogy pénzügyi segítséghez is hozzá tudják segíteni az áldozatokat, sokaknak nem erre, hanem beszélgetésre, megnyugtatásra van szükségük. Az ilyen alkalmakkor tanácsokat adnak, hogy milyen úton induljanak el, mire számíthatnak az elkövetkező időszakban, vagy akár csak arról beszélnek, hogy mások is jártak így – fejtette ki kollégánk.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják el.


szerző: ÁSK