Cél, hogy minél magasabb szintű támogatást tudjanak nyújtani az áldozatoknak

2023.01.26.

Az Igazságügyi Minisztérium 2023-ban is folytatja az áldozatsegítő hálózat és szolgáltatások fejlesztését – hangzott el az Áldozatsegítő Központok koordinátorainak évindító értekezletén.

Répássy Róbert, a tárca parlamenti államtitkára a megbeszélésen köszönetét fejezte ki azért, hogy az ÁSK-k az igazgatási szünetben is nyitva tartottak, és a munkatársak helytálltak, magas szintű segítséget nyújtottak a bajba került embereknek.

Az áldozatsegítő hálózat munkatársainak idei első értekezletén a miniszterhelyettes azt is hangsúlyozta, hogy a célkitűzések nem változtak, a kormány továbbra is elkötelezett az áldozatsegítés ügye mellett. Pálvölgyi Ákos, a parlamenti államtitkár kabinetfőnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az Igazságügyi Minisztérium szakmai irányítóként a jövőben fejleszteni fogja az áldozatsegítő szolgáltatások személyre szabottságát, valamint az országosan egységes eljárási irányokat a társtárcák bevonása és koordinálása mellett.

Pálvölgyi Ákos, Répássy Róbert és Dorogi Rajmund

Dorogi Rajmund áldozatsegítésért felelős miniszteri főtanácsadó – Varga Judit tárcavezető szavait idézve – elmondta, hogy továbbra is az a cél, hogy minél magasabb szintű támogatást tudjanak nyújtani az áldozatoknak, emellett pedig az intézményi hálózatot is bővítsék a hatékonyabb működés érdekében. A főtanácsadó felhívta a figyelmet a Hétköznapi történetek podcastsorozatra is, amelyben különböző bűncselekmények gyakorlati és pszichés hatásait mutatják be neves színészek. A jeleneteket elemző epizódok is követik, az Áldozatsegítő Központ közösségimédia-felületein elérhető videók a tárca és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésében készültek.

Amint arról korábban tájékoztatást adtunk, az áldozatsegítő központokban 2022. december 22. és 2023. január 6. között is személyesen fogadták a bajba került embereket. A 2023. január 25-én megtartott koordinátori értekezleten az áldozatsegítő kollégák beszámoltak az erre az időszakra vonatkozó tapasztalataikról, valamint egyeztettek az idei évben várható eseményekről és a szakmai célkitűzésekről.


szerző: ÁSK