Az emberkereskedelem ma is létezik – kérj segítséget!

2021.09.17.

Emberek ezrei nem dönthetnek szabadon az életükről, hiszen szexuális vagy munkacélú kizsákmányolás, esetleg éppen csicskáztatás áldozatai.

A szexuális célú kizsákmányolás az emberkereskedelem egyik leggyakoribb formája. Fő érintettjei elsősorban azok a 11-19 éves fiatal lányok, akik kiszolgáltatott körülmények között élnek (pl. hajléktalanság, szegénység, családon belüli erőszak, kábítószer-függőség stb.), de azok is áldozattá válhatnak, akik jobb életre vágynak, vagy bizonytalan a magánéletük.

A kényszerített munka a kizsákmányolás egyik legelterjedtebb formája – gyermekek, felnőttek, nők és férfiak egyaránt eshetnek áldozatául. Magyarországon jellemzően 30-40 év közötti férfiak lesznek az érintettjei.

A csicskáztatás során bűnözők a kiszolgáltatott helyzetben élőket, ismerősüket magukhoz csábítják, bevételeiket elveszik és borzalmas körülmények között dolgoztatják őket.

Ha bajba kerültél, vagy tudsz olyanról, akinek segítségre van szüksége, hívd az Áldozatsegítő Vonalat: 06 80 225 225, vagy fordulj a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványhoz: 06 20 239 2297!


szerző: ÁSK