Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére – tanulmánykötetek

2022.08.30.

BBA-5.4.5/10-2019-00001 számú
„Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére”
című projekt

Az Igazságügyi Minisztérium és a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány – mint Konzorciumi Partner – közösen valósítják meg a BBA-5.4.5/10-2019-00001 számú „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” című projektet, 2020. május 1 és 2022. augusztus 31. közötti időszakban.

A Projektnek az Igazságügyi Minisztérium és a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány együttműködésben történő megvalósítását az a meggyőződés inspirálta, amely szerint az állami szervek és a civil szervezetek együttes munkájával valósulhat csak meg az emberkereskedelem áldozatait érintő olyan komplex támogatási és segítségnyújtási rendszer, amely képes lehet arra, hogy az áldozatok biztonságát megteremtse, számukra megfelelő segítséget nyújtson, és elősegítse az áldozatok társadalomba való visszailleszkedését.

A Projekt keretén belül a Belső Biztonsági Alap és a Belügyminisztérium finanszírozásában 3 tanulmánykötet készült letölthető, nyomtatható formátumban, amelyeknek az emberkereskedelem területén működő állami szervek, civil és egyházi szervezetek számára elérhetővé tételével bemutatásra kerül az emberkereskedelem jelenlegi magyarországi helyzete, a 2021. december 1. és 2. napján megtartott online szakmai tapasztalatcserén elhangzottakat összefoglaló, végül a Projekt megvalósítása során szerzett tapasztalatokat összegző kötet.

1.

„Az emberkereskedelem jelenlegi helyzete Magyarországon” című tanulmánykötet IDE kattintva tölthető le.

2,

A 2021. december 1. és 2. napján az Igazságügyi Minisztérium, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai, valamint az osztrák partnerszervezetek részvételével megtartott online szakmai tapasztalatcserén elhangzottakat összegző, „Az emberkereskedelem elleni küzdelem szervezetrendszere és az áldozatok segítése Ausztriában” című tanulmánykötet IDE kattintva tölthető le.

3,

Az Összefoglaló tanulmány a BBA-5.4.5/10-2019-00001 számú „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” című projekt eredményeiről című kötet IDE kattintva tölthető le.


szerző: ÁSK