Áldozatsegítő program indul Egerben

2024.04.12.

Az eddiginél is szorosabbra fűzi kapcsolatát az Egri Áldozatsegítő Központ és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Áldozatsegítő közös programjukat, a Felkarollak néven indítják el. Erről szerdán egy sajtóbeszélgetésen számoltak be – olvasható a heol.hu oldalon.

Dr. Berndt-Iványi Judit, a Heves vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője dr. Kormos Kinga társaságában beszélt az áprilisban útjára induló programról. Az Egri Áldozatsegítő Központ koordinátora, Kormos Kinga beszélt a központ elmúlt két évéről. Arról, hogy egyre több áldozattá vált ember keresi őket az egri Rákóczi Ferenc utcai irodában, a garzonház földszintjén. Elsősorban netes csalás miatt pórul járt emberek, lopás érintettjei, illetve kapcsolati erőszakot elszenvedők fordultak hozzájuk.  

Forrás: heol.hu

– Szoros kapcsolatban állunk a vármegyei rendőr-főkapitánysággal, elsősorban náluk, tőlük értesülnek a klienseink a nálunk hozzáférhető jogi, vagy éppen pszichológiai segítségről, illetve arról is, hogy nehéz helyzetükben anyagi támogatást is kaphatnak – fogalmazott Kormos Kinga. Megtudtuk tőle, hogy a vármegyében egyedüliként elérhető áldozatsegítő központ pszichológusának leterheltsége jól mutatja, milyen nagy szükség van a munkájukra. Pszichológusuk heti egy napot tölt az irodában, ahol már hetekre előre be van táblázva minden perce.

– Még szorosabbra fűzzük együttműködésünket az áldozatsegítő központtal – mutatott rá dr. Berndt-Iványi Judit, aki a most induló Felkarollak programot is bemutatta. Elmondta, előadásokkal, tájékoztatókkal próbálják még hatékonyabbá tenni az áldozattá válás megelőzését, illetve informálni az embereket arról, hogyan kérhetnek segítséget, ha mégis megtörténik a baj. 

Kiderült, havonta egyszer közös fogadónapot tartanak ezentúl. Az első ilyen alkalom április 19-én délelőtt 10 órától 12 óráig lesz az Egri Áldozatsegítő Központban. 


szerző: ÁSK