A Nyíregyházi Áldozatsegítő Központban is minden ügyet alaposan körüljárnak

2023.01.18.

Nagy felelősségünk van abban, hogy nyitott szemmel járjunk – nyilatkozta Jászai Áron, a Nyíregyházi Áldozatsegítő Központ koordinátora. A központ tavaly decemberben lett egyéves. A koordinátor a nyíregyházi Európa Rádiónak nyilatkozott az áldozatsegítő munkáról, kiemelve, hogy minden ügyet alaposan körüljárnak az együttműködő partnerek és állami szolgálatok segítségével.  

Jászai Áron, a Nyíregyházi Áldozatsegítő Központ koordinátora a hazai áldozatsegítő munkáról és jellegzetességeiről nyilatkozott az Európa Rádiónak. Az áldozatsegítő szakember elmondta, hogy ez egy olyan típusú munka, mely nem szünetelhet, utalva arra, hogy valamennyi áldozatsegítő központ nyitva, így elérhető volt az áldozatok számára az igazgatási szünetben is. Jászai beszélt arról is, hogy milyen esetekkel fordultak hozzájuk a szünetben, és hangsúlyozta, hogy az áldozatsegítő központok nem önmagukban állnak, hanem egy rendszer részei. Kifejtette, hogy sokszor lassú az a folyamat, míg valaki felismeri, hogy ő valójában áldozat.

Jászai Áron

A szakember beszélt a kapcsolati erőszak áldozatainak való segítségnyújtásról, és arról is, hogy a kortárs bántalmazás vagy a szexuális célú bűncselekmények gyerekáldozatainak milyen módon segítenek, hogyan támogatják őket.

A teljes beszélgetés az alábbi linkekre kattintva érhető el:


szerző: ÁSK