A Miskolci Áldozatsegítő Központ lelki, anyagi és jogi segítséget nyújt a bajbajutottaknak

2023.12.01.

Az első Áldozatsegítő Központ 2017-ben jött létre Magyarországon. Azóta már tizenkét városban nyitottak ilyen központot, köztük Miskolcon is. Hatalmas segítséget jelentenek a bajba jutott embereknek. Annál is inkább, mert igencsak hathatós támogatást nyújtanak a krízishelyzet elhárítására. Azonnali pénzügyi segítség mellett jogi és pszichológiai támogatást is remélhetnek a bűncselekmények áldozatai. Ehhez nem kell más, csupán a bizalom, amellyel felkeresik az Áldozatsegítő Központ munkatársait – olvasható a borsod24.hu oldalon.

Jelenleg az ország 12 pontján található ilyen központ. Többek között Miskolcon és Szolnokon is.  

Fontos tudni, hogy nem kell a lakóhely szerinti központhoz fordulni. A káresemény helyén vagy ahhoz legközelebb eső Áldozatsegítő Központhoz fordulva is kaphatnak segítséget a bűncselekmények áldozatai, a tulajdon elleni szabálysértés sértettjei. Akár abban is, hogy haza tudjanak utazni, amennyiben például lopás bűncselekmény áldozatává váltak.

A központok együttműködési kapcsolatban vannak társintézményekkel, szociális szervezetekkel és olyan civil szervezetekkel is, akiket bevonva a folyamatba, a leghatékonyabb támogatást tudják biztosítani az érintetteknek.

Doszpoly Orsolyával, a Miskolci Áldozatsegítő Központ koordinátorával a borsod24.hu készített interjút, melyet IDE kattintva érhetnek el.


szerző: ÁSK