A gyerekek a leginkább veszélyeztetettek

2023.04.13.

Csongrád-Csanád Vármegyében széles körű összefogással valósítják meg a nemzeti bűnmegelőzési stratégiát, amelyben a civilek kulcsszerepet töltenek be. A legveszélyeztetettebb korosztály az ifjúság – írja a delmagyar.hu.

Éppen tíz éve indította útjára a kormány a nemzeti bűnmegelőzési stratégiát, amelynek végrehajtásával a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg. Az évfordulót a Csongrád-Csanád Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács és a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ együtt ünnepelte kedden. A rendezvényen a civilek bűnmegelőzésben betöltött, kulcsfontosságú szerepét ismertették. 

Fotó: delmagyar.hu

Vajda Árpád, a vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkára elmondta, az országos tanács jelenleg négy vármegyében működtet regionális illetékességű alszervezetet, amelyek legfőbb feladata a helyi problémák kezelése, helyi közösségek és projektek felkarolása. Csongrád-Csanád Vármegyében az együttműködés nagyon széles körű, szerepet vállal a bűnmegelőzésben többek között a rendőrség, az Áldozatsegítő Központ, a megyei közgyűlés, az egyházmegye, a szakképzési centrumok, a tankerületi központok, de a vadaspark, a Máltai Szeretetszolgálat, az Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és a vármegyei polgárőr szervezetek is. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.


szerző: ÁSK