A felsőoktatási intézményekkel való együttműködés rendszere tovább gazdagodott

2021.02.24.

Együttműködési megállapodást kötött a Sárospataki Református Teológiai Akadémia és az Igazságügyi Minisztérium. A megállapodást az Akadémia részéről Prof. Dr. Enghy Sándor rektor, valamint Dr. Hajas Barnabás igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár írták alá a Miskolci Áldozatsegítő Központban. 

Prof. Dr. Enghy Sándor rektor, Sárospataki Református Teológiai Akadémia és Dr. Hajas Barnabás igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár

A megállapodás célja, hogy szorosabb együttműködést hozzon létre az oktatás, a kutatás és a gyakorlati képzés területén a Sárospataki Református Teológiai Akadémia és az Igazságügyi Minisztérium között annak érdekében, hogy fejlessze az Akadémia graduális képzésének tartalmát, elősegítve ezáltal a hallgatók (pl. teológus, református közösség szervező, szociális munkás) állami áldozatsegítéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítését.

Az együttműködés keretében a Minisztérium vállalja, hogy szakmai anyagaival és gyakorlati tapasztalataival segíti a Teológiai Akadémián folyó képzést, valamint a Miskolci Áldozatsegítő Központjában gyakorlati helyet biztosít az Akadémia hallgatói számára, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia pedig biztosítja a lehetőséget a Miskolci Áldozatsegítő Központ szakemberei számára a tanulmányi kereteken belül szervezett szakmai fórumokon való előadás tartására. 

[ngg src=”galleries” ids=”7″ display=”basic_imagebrowser”]

szerző: ÁSK