2018 óta működik együtt a BRFK és a Budapesti Áldozatsegítő Központ, a közös munka számos krízishelyzetbe került embernek nyújtott már segítséget.

2020.07.03.

Noha az áldozatsegítő központ szolgáltatásaihoz nem szükséges a büntetőeljárás megindulása, sokan mégis a rendőrség tájékoztatása útján szereznek tudomást arról, hogy segítséget kaphatnak. Ezt erősíti, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Áldozatsegítő Központ 2018-ban együttműködési megállapodást kötött.
Azt, hogy a kormány elkötelezett az áldozatsegítés rendszerének további erősítésében, jól mutatja: az áldozatsegítés évek óta jelen van a rendőrség tiszti és tiszthelyettesi állományának oktatásában is. Többek között érzékenyítő program keretében készítik fel a rendőröket arra, milyen ellátásra van szükségük a szenzitív bűncselekmények sértettjeinek. Kiemelt szerepe van a megelőzésnek is. A rendőrség rendszeresen módot ad például a központ szakembereinek, hogy a kapitányságokra kitelepülve, akár azonnal kapcsolatba kerülhessenek az áldozatokkal.


szerző: ÁSK